Aldente

Trenger du ny nettside?

Trenger du ny nettside?

Svaret kommer helt an på hvem du er og hvilken jobb den nye nettsiden skal gjøre for deg. Likevel finnes det noen viktige ting du absolutt bør ha på plass:

> Du må dukke opp når folk leter etter deg

Finner ikke kundene dine deg på Google, er sjansene store for at de heller ikke handler hos deg. Gode tekster og en nettside laget med god synlighet som mål vil hjelpe deg langt på vei.

> Siden din må være responsiv

Hvordan ser siden din ut på mobil? Det er nemlig der stadig flere av kundene dine vil se den. Blir teksten for liten til å lese og knappene umulige å treffe, er den sannsynligvis ikke responsiv, eller tilpasset ulike flater. I tillegg til at den da er vanskelig å bruke, vil Google nedprioritere den i sine søkeresultater.

> Skiller du deg ut?

Ligner du på alle andre, er faren stor for at kunden din tror at du faktisk er alle andre. Og handler hos dem i stedet. En sterk merkevare skiller seg tydelig fra konkurrentene i alle sammenhenger, også på nettsiden. Det betyr ikke at nettsiden skal se rar, annerledes og crazy ut bare for å se rar, annerledes og crazy ut. Det betyr snarere at du trenger en nettside som stemmer overens med resten av de stedene du kommuniserer, enten det er i betalte flater, på sosiale medier eller på visittkortet ditt. 

> Er siden din i tråd med de lover og regler som gjelder?

GDPR er en forkortelse som har skapt høye skuldre i alt fra bokklubber til kommunikasjonsmiljøer over hele Europa de siste månedene. Forkortelsen står for The General Data Protection Regulation, og betyr i korte trekk at det innføres nye regler for personvern i Europa, regler som skal gjøre det sikrere for oss alle å legge igjen digital informasjon. I utgangspunktet er dette supert – men det krever at de digitale kanalene du bruker – inkludert nettsiden din – er klar når loven trer i kraft sommeren 2018. Nettsiden må også være universelt utformet, altså kunne brukes av folk med for eksempel nedsatt syn eller hørsel.

> Oppdater siden din enkelt selv

Bilder av folk som har sluttet for lenge siden eller ønsker om en fin jul midt i fellesferien - gammelt nytt ser ikke bra ut på en nettside. Men hvis man må ringe IT hver gang noe skal endres, er det mange som likevel velger å holde seg for nesen og la nettsiden være sørgelig utdatert. Løsningen er en side dere enkelt kan oppdatere selv. 

> (For) mye innhold?

En rotete side med veldig mange undermenyer er slitsom å besøke, slitsom å oppdatere og lite populær hos Google. Heller ikke alt for mye innhold, hvor kunden går seg vill i jakten på noe så enkelt som åpningstidene, er særlig bra. En nyttig øvelse er å tenke på hva du ville valgt å beholde av innhold hvis du bare var synlig på en bitteliten flate - en mobil!

> Pris

Det å være oppdatert på nett trenger ikke å være en gigantisk, kjempedyr operasjon. Det finnes mange måter å gjøre det på og det er langt fra sikkert at alt det du har fra før må kastes på dynga. Aldente kan hjelpe deg med å kartlegge hva du trenger og hvordan vi sammen kan løse det på en god måte.

Aldentes kjernekompetanse er kreativ kommunikasjon – på nettsider og alle andre steder. På programmering får vi som regel hjelp av våre gode samarbeidspartnere Last Friday og Maksimer, men vi kan selvsagt også samarbeide med andre flinke folk, hvis dere har andre ønsker. Denne måten å samarbeide tverrfaglig på har fungert kjempegodt for Stavanger Optikk, for IVAR og for Skretting og vi vil mer enn gjerne bidra til en verdiskapende nettside også for deg.

> Ring Kristin på 930 31 052 for et uforpliktende møte!

Foto: Unsplash


Oda og Maren er her!

Oda og Maren er her!

Aldente står sjelden i ro – ei heller det siste halve året. Nå er vi kjempeglade for å presentere våre to nye kollegaer:

Ny nettside? Velg mellom tre ulike pakker

Ny nettside? Velg mellom tre ulike pakker

Nettsider kan selvsagt variere enormt i størrelse, design og tekniske krav. For å gjøre det enklere for deg å komme i gang med ny nettside, har vi laget tre pakker: En god nettside, En veldig god nettside og En super nettside.

Kommunikasjon som skaper bevegelse

Kommunikasjon som skaper bevegelse

–Hva er Aldente gode på? Hvordan jobber dere? Hvorfor skal jeg velge Aldente?

Vær så god: 32 sider om hva vi kan, hvordan vi gjør det, hva vi har gjort før og hva oppdragsgiverne våre synes om den jobben vi har gjort. Noe av det finner du på al-dente.no men ikke alt – så ta gjerne en kikk!