Aldente

Fra streite kontorlokaler til a walk in the woods

Fra streite kontorlokaler til a walk in the woods

Planlegging, idé, design og prosjektledelse på konseptuelt inngangsparti
nysnø

Bakgrunn

Med nytt navn, ny nettside og sine første ansatte flyttet Nysnø inn i midlertidige lokaler i Rosenkildehuset i Stavanger sentrum sommeren 2018. Lokalene var helt ok, men nokså utdaterte. Spesielt inngangspartiet, som alle besøkende først og fremst ville møte, var slitt og preget av å ha vært bygget for noen tiår siden. Store glassvegger på møterommene ga vel mye innsyn til kontorene og arbeidet som ble gjort der.

Planen var å kun leie lokalene ett års tid, mens de lette etter det perfekte permanente tilholdsstedet. Dermed ønsket de ikke å gjøre store, kostbare endringer i lokalene. Samtidig hadde de behov for å møte besøkende med et hyggelig, tydelig og merkevarebyggende Nysnø-håndtrykk.

Løsning

A walk in the woods.

Vegger og tak i inngangspartiet ble malt mørkeblå, i Nysnøs profilfarger, for så å dekkes med smale spiler i norsk tre. «Bassengene» på hver side av inngangsdøren ble tømt for singel og innredet med sitteputer og grønne planter. På en av veggene har kunstner Pia Noreger laget en stor Ø, Nysnøs logosymbol, av gjenbrukt glass, plast, gamle smykker, tomme telys, nøkler, mynter, perlemorsskjell, steiner, perler, ødelagte lyslenker, knapper, kopper, flasker og tallerkener.

Glassveggene ble foliert i en rød rosa, en annen av Nysnøs profilfarger og en spennende kontrast til det mørkeblå. Graderingen på folien ga tilstrekkelig innsyn og lys, samtidig som datamaskiner og andre flater som kunne inneholde sensitiv informasjon, ikke var synlige.

Alt trearbeidet er utført av Per Bryne.

Plantene er levert av Stilken & Strøm.

Lys: Creo Light

Maling: H&M Malerservice

Møbelkonsultasjon: Johan Marnburg og Frama

Foliering og montering/lys Ø-skilt: Skilthuset

Utsmykning Ø-skilt: Pia Noreger