Aldente

Søndagsåpne garasjer

Søndagsåpne garasjer

Det finnes alt for mange snowboard, miniskjørt og kjøkkenstoler som fortjener en runde til før de går i søpla. Løsningen ble garasjesalg over hele byen.
stavanger kommune

Problemstilling

http://apengarasje.noStavanger kommune inviterte alle innbyggerne til å arrangere garasjesalg en søndag i april. Aldente ble bedt om å utvikle et konsept som skulle sørge for så mange garasjesalg som mulig, og masse besøkende på utsalgene. En viktig del av oppgaven var en brukervennlig nettside, basert på en allerede valgt teknisk løsning. Her kunne folk registrere sitt eget garasjesalg, eller prikke seg ut de stedene de hadde lyst til å besøke. Nettsiden, som ble utviklet i samarbeid med NeoLab, skulle være informativ uten å være overlesset, og ikke minst, enkel å bruke.

Løsning

Lav terskel var et viktig stikkord. Det skal være enkelt, nyttig og gøy å arrangere garasjesalg. Kommunen inviterer og stiller med en nettside for dagen, resten er opp til deg. Uttrykket var inspirert både av loppemarked og den gode, gamle nærbutikken: Folkelig språk og sort tusj på oransje plakater. I stedet for å sende ut en pressemelding det går tretten av på dusinet, inviterte kommunen til pressekonferanse. Dermed åpnet kampanjen med fagsjef for renovasjon Rudolf Meissner bak et bord fullt av lopper, sentralt plassert midt i sentrum, i garasjen på det gamle Nokas-bygget.

Resultat

240 utsalgssteder (målet var 100 – 150), topp stemning i garasjer over hele byen, bred pressedekning både før, under og i etterkant og et ukjent antall brukte skatter, vafler og kopper kaffi som skiftet eier. En suksess, kort sagt. 

Når Søndagsåpne garasjer 2014 skulle annonseres ett år senere, var uttrykket og dagen godt etablert, og dermed mindre ressurskrevende. Suksessen derimot, ble gjentatt. To nye byer ble med og 440 garasjer åpnet dørene den fine søndagen i april.


åpengarasje.no