Aldente

Arbeidsgiveren vs. skolebollene

Arbeidsgiveren vs. skolebollene

430 ansatte = 430 ting man vil forandre på, og 430 grunner til å gjøre noe med det. Én ting felles: Muligheten til å få BONUS.
yit

Bakgrunn

Våren 2012 satte YIT i gang en stor helsesatsing for ansatte i Stavanger og Haugesund. Målet var redusert sykefravær og enda bedre resultater på trivselsanalysen, gjennom økt fokus på egen helse og kosthold. Kampanjeprofilen skulle kunne romme både fysisk og psykisk helse, trening og ernæring for alle aktivitetsnivå og typer mennesker. 

Løsning

De fleste av oss synes ikke arbeidsgiveren har noe med hvor mye cola en drikker eller hvor mange timer som tilbringes på sofaen. Det er faktisk personlig. Løsningen ble å anerkjenne det problematiske i at arbeidsgiver «blander seg» i dine private livsstilsvalg, og fortelle om muligheten YIT gir deg med denne satsingen.

Det finnes like mange grunner til å ville endre livsstil, som det finnes YIT-ansatte. Alle kan sette seg, og nå, et mål som er viktig for dem. Navnet Bonus forteller om egeninnsats og muligheter. Logoen viser til streken du gjerne setter under svaret når en avgjørelse er tatt. Inspirasjon til ulike typer mål, var en viktig del av kommunikasjonen.


Før kickoff fikk alle en teaser sendt hjem i posten. Utenpå teaseren var det en magnet. Inni var det en hilsen fra sjefen, hvor han blant annet oppfordret til å tenke gjennom hva en gjerne skulle ha fått til. Målet kunne mottakeren skrive på den lille lappen som fulgte med, og feste på kjøleskapet. Med magneten.

På kickoff fikk de ansatte inspirasjon, informasjon og motivasjon om kosthold og helse, og hjelp fra YIT til å finne, og nå, akkurat sitt mål. En facebookside gjorde det enkelt å også i ettertid følge opp egne løfter, støtte hverandre, avtale fellestreninger og skryte av mål man hadde nådd.

Jobben ble gjort i samarbeid med Ansvarlig helseTrimteateret og Scan One.

Resultat

Samarbeidet ble avsluttet kort tid etter kickoff, av grunner utenfor vår kontroll. Vi nådde likevel å oppleve et sterkt engasjement, svært ulike mål og svært gode tilbakemeldinger. Pressedekning i TV Vest og Stavanger Aftenblad.


Hilsen fra sjefen hjem i posten

Mappe med inspirasjon til å sette seg et mål

Hva er DITT mål?