Aldente

God julehandel med 48 sider inspirasjon

God julehandel med 48 sider inspirasjon

Planlegging, idé, styling, fotoregi og design av kjedens julekatalog
designforevig

Bakgrunn

Helt siden 2006 har Aldente hatt ansvaret for idé, fotoregi og gjennomføring av en av kjedens viktigste markedsaktivitet i løpet av et år – julekatalogen. En stor jobb, og en veldig morsom jobb, som alltid har vært gjort i veldig tett samarbeid med fotograf Tom Haga og daglig leder for kjeden, hjertevarme arbeidsjern (og nå dessverre pensjonist) Randi Antonsen. 

Løsning

I 2018 som alle andre år, startet julen i august, med strategi og idéjobbing. Hva skal være årets røde tråd? Hvordan skal vi inspirere og friste leseren, slik at hun tar turen innom en av Designforevigs butikker under julehandelen? Etter runder med research på kommende juletrender, fargepaletter og gjennomgang av mål og målgrupper sitter vi igjen med en tanke om hvordan katalogen skal se ut til slutt. Under får du et innblikk i prosessen med årets julekatalog.


600 produkter, fordelt på 50 leverandører, disponeres på katalogens 48 sider. Vi begynner med en oversikt over alle produktene og hvordan de ser ut. Når vi har full oversikt, kan vi ta høyde for hvilke lokasjon vi trenger og hva som må hentes inn av rekvisitter. 

Hva skal pryde forsiden, og hvilke produkter kan stå ved siden av hverandre uten å ta glansen fra naboen? Hvor mye plass skal hver enkel leverandør få, og må vi vise absolutt alle produktene? Det er mange hensyn å ta, og en utrolig kjekk kabal som skal gå opp. Mot slutten er vi tre personer som flytter rundt på plasseringer, før vi til slutt får landet en endelig plan. 

Randi er innom med full oversikt og kyndig hånd gjennom alle stegene på veien. Når disponeringen er klar, begynner arbeidet med å planlegge opptaket på ordentlig. Da skal alle opptakene planlegges inn på de tre dagene vi har tilgjengelig. Rekvisita innhentes, bakgrunner males og lokasjoner avtales. 

Noen ganger ser det ut som et salig rot på opptaksdagene, men med god planlegging i bunn og folk som har gjort jobben sammen i flere år, vet vi akkurrat hvor vi har hverandre og hva som skal til for å komme i mål for dagen. 

Hvert eneste av de over 250 bildene som blir tatt, blir stylet av Aldente og Randi fra Designforevig. 

Etter bildeutvelgelse og redigering fra Tom Haga står vi igjen med 100 bilder som nå skal inn på 48 sider. 

Voilá! Etter noen uker med design og korrekturrunder sitter vi igjen med en katalog som både vi, kjeden og leverandørene er kjempestolte av. God julehandel!