Aldente

Velkommen til Bates fiksekafé!

Velkommen til Bates fiksekafé!

Konsept, markedsføring og prosjektledelse på arrangement
bate boligbyggelag

Bakgrunn

Det grønne skiftet er en viktig del av Bate boligbyggelags strategi. De bygger ikke lenger bare gode hjem, men gode, smarte, grønne hjem. Bærekraft gjennomsyrer det meste de gjør, fra de store linjene til de små tingene i hverdagen, som å sørge for at vi slipper å kaste ting som tåler en runde til.

Løsning

Velkommen til fiksekafé! Aldentes oppgave var todelt: Utvikle et markedsføringskonsept som gjorde dagen til en suksess, og sikre at gjennomføringen av arrangementet gikk på skinner.

Sammen med oppdragsgiver fant vi frem til fire fiksere: Ingrid fra Symesterskapet på NRK, Bendik elektriker og Endre og Kjetil fra Vaktmesteren fra Bate.

Konseptet ble enkelt: Fortell hva man kan få fikset, ved å vise frem fikserne og verktøyene deres. Bildet skaper også assosiasjoner til programmet Tid for hjem, noe som gjør historien enkel å formidle. Den uvørne teipen forteller om enkle reparasjoner og skaper forbindelse til pappen i Bates overbyggende kommunikasjonskonsept. Logoen og konseptet forøvrig vil selvsagt kunne gjenbrukes(!) på senere fiksekafeer.I sosiale medier gikk små filmer hvor fikserne presenterte seg og fortalte hva de kunne hjelpe til med. Facebookarrangementet ble delt av relevante aktører som IVAR (gjenbruksansvarlig i kommunen) og Grønn by.

Plakater ble hengt opp i bydelen, noe som bygget opp under det uformelle, folkelige ved arrangementet. Samtidig kjørte vi veiboards. Bygget hvor fiksefesten skulle finne sted, ligger godt synlig ut mot trafikkerte Hillevågsveien. Et stort banner på fasaden ble en tydelig reklameplakat.

Innendørs serverte Tamara fra Stavangers eneste pop up-grøtbar deilig, gratis hirsegrøt, saft og kaffe. Grøt og kaffe ble servert på tallerkener og kopper fra Fretex, som også hadde lånt oss en sittegruppe hvor man kunne slappe av mens man ventet på tur. Både tallerkener, kopper og møbler var selvsagt til salgs.


Plakater i nærområdet og sentrum

Svært synlige veiboards

Arrangementer ble godt profilert i Bates sosiale kanaler 

Ingrid fra Symesterskapet er lar med symaskinen

Bendik elektriker fikser alt som går på strøm

Vaktmesteren fra Bate limer en knust Jomfru Maria mens Viking rykker opp i eliteserien

Rammene er også fra Fretex

Tamara serverer deilig hirsegrøt

Sittegruppen vi fikk låne av Fretex, var selvsagt til salgs

Fiksekafeen ble arrangert 11. november – farsdag. I et hjørne av lokalet kunne man legge seg på gulvet og tegne et fint kort til papsen.

Plakaten som hang i lokalet fra før, ble gjenbrukt med ny informasjon og Bate-logo.

Alle som hadde fått fikset noe, måtte innom fotoveggen for dokumentasjon før de gikk.